Intervju med Emma Lindgren och Emelie Fågelstedt inför presentationen på Ecommerce Sthlm på Kistamässan den 10maj. Texten publicerades ursprungligen här.

Hur föddes idén till Branding’em?

I korthet: att medarbetarna blir företags mest trovärdiga ambassadörer både online och offline.

Branding’em föddes ur idén av att förena internkommunikation och medarbetarengagemang med extern digital kommunikation. Emma Lindgrens bakgrund från att arbeta med internkommunikation, content och sociala medier i världens största chokladföretag kombineras med Emelie Fågelstedts internationella erfarenhet och expertis inom digital strategi och implementation för allt från globala varumärken till startups.

Vilka är era 3 bästa tips till marknadschefer/marknadsförare som vill få sina medarbetare engagerade och bli ambassadörer för varumärket och sin arbetsplats?

1) Få med hela ledningen. Att göra medarbetarna till ambassadörer är en strategisk insats som kan bidra till att stärka affären. Men alla runt “beslutsbordet” måste vara med.
2) “Start with the why” – det går inte att tvinga medarbetare att bli ambassadörer. Ha en rak och tydlig dialog om hur det kan bli en win-win för båda parter.
3) Engagera medarbetarna innehållsproduktionen. “Insourca” innehållsproduktionen för sociala medier.

Vad kan det innebär att ha medarbetare som är nöjda och agerar språkrör för företaget både offline och online?

Stärkt varumärke, effektivisering av resurser (fler som bidrar med content), ökad försäljning, färre medarbetare som lämnar och fler som stannar.