Det professionella nätverket LinkedIn lanserar LinkedIn Elevate – ett verktyg som hjälper företag att jobba effektivare med Employee Advocacy Marketing. Enligt LinkedIn så presterar företag som uppmanar sina medarbetare att dela innehåll i digitala kanaler bättre. Att låta ens medarbetare agera språkrör åt företaget hjälper till att öka räckvidden och engagemanget för ett företag, samtidigt som det är en kraftfull strategi för att attrahera nya talanger.

Enligt LinkedIn så får innehåll som delas av medarbetare dubbelt så mycket engagemang som det som delas direkt av företaget. Säljare som aktivt använder sig av sociala medier och delar innehåll är också 45% mer troliga att prestera bättre än sina säljmål.

Med betalverktyget LinkedIn Elevate blir det enklare för företag att följa upp och mäta satsningar inom Employee Advocacy – bland annat genom att tipsa medarbetare om olika typer av innehåll de kan dela, samt för att kunna följa upp resultatet av hur olika typer av inlägg. LinkedIn hoppas kunna hjälpa företag att hjälpa sina medarbetare att bli vassare och mer framgångsrika användare av LinkedIn.